Welkom bij Restaurant Spandershoeve
Lieve gasten, vrienden en buren, 

Wij gaan in twee zittingen werken zodat zoveel mogelijk gasten weer kunnen genieten van onze lekkere Indische gerechten.

De eerste zitting is op reservering met aanvang tussen 17:00 uur en 17:30 uur
waarbij u kunt genieten tot 19:00 uur.

De tweede zitting begin vanaf 19:15 uur,
en u bent welkom tot sluiting. U heeft hiermee ruim voldoende de tijd
om heerlijk te tafelen zonder enige druk.

Wij maken u er op attent dat de laatste bestelling voor de keuken om 21:30 uur is.

 

SELAMAT MAKAN

 

  
Best of Dutch Gastronomy
Onderga het welkom zijn bij Spandershoeve. Spandershoeve is met 49 jaar het oudste Indonesische restaurant in Nederland. Dat al uw zintuigen gestreeld mogen worden qua sfeer, smaak en geur !
Michelin Bib Gourmand

Michelin heeft haar Bib Gourmand 2022 voor de Benelux bekend gemaakt. Wij zijn erg blij mee

 

De Spandershoeve

OVER ONS

separator

 

 

Spandershoeve bestaat sinds 1972 en is het oudste Indische familie restaurant in Nederland. Vanaf het begin zwaait de 93-jarige Anita Boerenkamp, de ”éminence grise” van de Indische keuken, hier de scepter. Inmiddels is zij niet meer actief in de keuken, maar proeft zij nog dagelijks en waakt daarmee over de kwaliteit van de gerechten én haar keukengeheimen.

Spandershoeve is vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. 

In 1998 is restaurant Spandershoeve in Indonesië bekroond als het beste Indonesische restaurant van Nederland. Ruim 20 jaar is deze prijs in handen dankzij de toewijding van de familie Boerenkamp en de inzet van het onvolprezen team (waarvan velen al jaren bij ons in dienst zijn).  Daarnaast valt Spandershoeve nog steeds in de prijzen op het de gebied van Indonesische culinaire specialiteiten.

Na 20 jaar houdt Spandershoeve de ‘Bib Gourmand’ van Michelin nog steeds vast met het volle vertrouwen dat het zijn verloren Michelin ster terug zal verdienen. 

Ook zijn er regelmatig specialiteitenkoks uit Indonesië bij ons aan het werk.

Dat Spandershoeve met zijn tijd mee gaat, blijkt wel uit het feit dat er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen classics en trends.
Classics vindt u terug in de rijsttafels en andere traditionele gerechten en de trends in de wisselende menu’s en specials. Laat u verassen!

 

Rustiek gelegen in de bosrijke villawijk Trompenberg is Spandershoeve een must voor iedere liefhebber van de authentieke Indische keuken, die hier al ruim 50 jaar door de familie en het team met veel zorg en liefde en op originele wijze wordt bereid en geserveerd.

 

 

july20242

 

 

swirl

NIEUWS

separator
loading

GUIDO BOERENKAMP & MARLINA

[ 01-04-2024 ]

Spandershoeve, het oudste Indische familie restaurant in Nederland, is in 1972 opgericht door Anita Boerenkamp en haar man Bob.
Zonder achtergrond in de gastronomie, begonnen ze een restaurant in een rustige villawijk in Hilversum en introduceerden de traditionele en koloniale Indonesische keuken aan de
Nederlandse bevolking. Anita Boerenkamp was de eerste in Nederland die de rijsttafel ging verfijnen. Het gebruik van verse kruiden was haar handelsmerk. In 1982 overleed haar man Bob, waardoor zoon Guido al op jonge leeftijd samen met zijn moeder, de dagelijkse leiding over Spandershoeve kreeg. De goede samenwerking tussen moeder en zoon en de inzet van de onvolprezen keukenbrigade voeren in 1998 tot een ongekend hoogtepunt: Spandershoeve krijgt als eerste en enige Indonesische restaurant in Nederland een Michelin ster!


Anita, alias Chef Boerenkamp, heeft tot op hoge leeftijd in de keuken gestaan en aan vele leergierige koks de finesses van de Indonesische keuken bijgebracht.

Op 4 februari 2024, in de leeftijd van 94 jaar, overleed Anita Boerenkamp: grande dame van de authentieke Indonesische specialiteiten, maar vooral geliefde moeder van zoon Guido en "tante" voor het personeel van Spandershoeve (waarvan velen daar al decennia werkzaam zijn).


Guido Boerenkamp en zijn vrouw Marlina zullen met hun team de nagedachtenis aan Anita eren door met grote inzet te werken aan de terugkeer van een Michelin ster. Marlina is als gastvrouw dagelijks aanwezig op de werkvloer en Guido is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het bedrijf en niet te vergeten zijn uitstekende keuze in het samenstellen van een voortreffelijke wijnkaart.

 

Spandershoeve kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en verheugt zich op uw komst.

swirl

CONTACT

separator

Spandershoeve
Bussumergrintweg 46
1217 BS Hilversum

Wilt u ook genieten van een heerlijke lunch of diner op ons Restaurant?
Reserveer dan tijdig uw tafel via telefonisch.

Tijdig reserveren is noodzakelijk want in de weekend zitten we reeds volboekt.

Reserveringen alleen kan via
Telefoon : 035 621 11 30
voor reserveringen vanaf 8 personen wordt een aanvraag ingediend.
Gelieve telefonisch contact op te nemen via telefoon.

Zijn wij telefonisch bereikbaar
van dinsdag t/m zondag van 12 tot 22:00