GUIDO BOERENKAMP & MARLINA
[ 01-04-2024 ]
Spandershoeve, het oudste Indische familie restaurant in Nederland, is in 1972 opgericht door Anita Boerenkamp en haar man Bob.
Zonder achtergrond in de gastronomie, begonnen ze een restaurant in een rustige villawijk in Hilversum en introduceerden de traditionele en koloniale Indonesische keuken aan de
Nederlandse bevolking. Anita Boerenkamp was de eerste in Nederland die de rijsttafel ging verfijnen. Het gebruik van verse kruiden was haar handelsmerk. In 1982 overleed haar man Bob, waardoor zoon Guido al op jonge leeftijd samen met zijn moeder, de dagelijkse leiding over Spandershoeve kreeg. De goede samenwerking tussen moeder en zoon en de inzet van de onvolprezen keukenbrigade voeren in 1998 tot een ongekend hoogtepunt: Spandershoeve krijgt als eerste en enige Indonesische restaurant in Nederland een Michelin ster!
Anita, alias Chef Boerenkamp, heeft tot op hoge leeftijd in de keuken gestaan en aan vele leergierige koks de finesses van de Indonesische keuken bijgebracht.
Op 4 februari 2024, in de leeftijd van 94 jaar, overleed Anita Boerenkamp: grande dame van de authentieke Indonesische specialiteiten, maar vooral geliefde moeder van zoon Guido en "tante" voor het personeel van Spandershoeve (waarvan velen daar al decennia werkzaam zijn).
Guido Boerenkamp en zijn vrouw Marlina zullen met hun team de nagedachtenis aan Anita eren door met grote inzet te werken aan de terugkeer van een Michelin ster. Marlina is als gastvrouw dagelijks aanwezig op de werkvloer en Guido is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het bedrijf en niet te vergeten zijn uitstekende keuze in het samenstellen van een voortreffelijke wijnkaart.
Spandershoeve kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en verheugt zich op uw komst.